maandag 14 oktober 2013

Tips Om Fitness Excuses te Overwinnen


Veel mensen die best wel weten hoe belangrijk het is om te fitnessen vinden toch nog talloze excuses het niet te hoeven doen. Lees verder als je wilt weten hoe je ze kunt weerleggen.


Het vinden van excuses om niet te hoeven fitnessen tref je veel aan bij te zware mensen. Zij zijn gewend aan een gemakkelijke en luie levensstijl en het kost hen moeite deze comfortabele routine te doorbreken. Aan de andere kant willen ze er ook ontzettend graag goed uitzien en ze beloven zichzelf dan ook regelmatig te beginnen met fitnessen. Dat gebeurt echter nooit.

De reden is dat ze de gewoonte hebben om alles uit te stellen wat inbreuk maakt op hun relaxte levensstijl. Excuses zijn altijd gemakkelijk te vinden. Met een beetje motivatie, doorzettingsvermogen en positief denken kun je de excuses echter zelf ontkrachten en het pad vinden naar een goede gezondheid en een strak figuur.

Enkele van de meest voorkomende excuses voor het niet fitnessen en tips om die te overwinnen worden hier uit de doeken gedaan.

Ik heb het te druk:

Dit excuus staat onbedreigde op de eerste plaats. Even populair bij buiten-huis-werkenden als huisvrouwen. Men heeft overal tijd voor behalve voor fitness. Wat ze eigenlijk is dat fitness geen top-prioriteit heeft. Wanneer je weinig tijd hebt kies je dingen die het belangrijkste voor je zijn. Als dat voor jou fitness is, kom je er absoluut aan toe. De oplossing is fitness meer prioriteit te geven. Dat wordt gemakkelijker als je je eens goed verdiept in de schadelijke gevolgen van obesitas.

Lidmaatschap van de sportschool is onmogelijk:

Dit kan te maken hebben met de kosten of met de afstand naar de fitnessstudio. Je hoeft echter niet perse naar de sportschool. Je kunt ook prima zonder apparaten fitnessen en je kunt tegenwoordig betaalbare fitnessapparaten kopen. De beste voorbeelden zijn de oefenbal en de weerstandsband, waarmee je een complete workout kunt doen zonder dat het je veel geld kost.

Ik heb vaker gefaald:

De redenen voor het falen kunnen een gebrek aan motivatie en doorzettingsvermogen zijn. Maar het gaat hier om je gezondheid, is dat niet nog een poging waard? Ontdek waarom je in het verleden hebt gefaald zodat je volgende poging wel slaagt.

Ik ben te dik om te fitnessen:

Dit kan waar zijn. Ga met je huisarts praten en vraag om zijn toestemming om te gaan fitnessen. Je huisarts is ook de juiste persoon om je te adviseren over welke types oefeningen het beste op dit moment bij jouw lichaam passen. Wanneer je geen inspannende fitness kunt doen kun je altijd nog wandelen of zwemmen. Gaandeweg kun je de duur verlengen en steeds meer oefeningen aan je routine toevoegen.

Ik ben te moe om te oefenen:

Dit kan waar zijn als je fysiek niet actief bent. Hoe luier je bent, hoe vermoeider je zult zijn. Stap uit deze cirkel door te beginnen met oefeningen met een lage intensiteit. Wanneer je merkt dat je minder vermoeid wordt kun je oefeningen gaan doen die meer inspanning vereisen.

Meer op www.herba365.be of mail naar info@herba365.be voor bijstand van een persoonlijke wellness coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten