maandag 14 oktober 2013

5 fouten die je niet kunt veroorloven te maken als je wil afslanken


Dus je hebt besloten om af te slanken. Gefeliciteerd! Misschien ben je nu lid van een sportschool of heb je al het junk food uit je kasten verwijdert en fiets je naar je werk. Succesvol gewichtsverlies hangt af van verschillende factoren: een positieve houding, een ondersteunend netwerk en het begrip dat om je gewicht voor lange tijd te verliezen er bepaalde gedragingen moeten veranderen.


Een aantal slechte gewoontes kunnen gewichtsverlies belemmeren en in sommige gevallen zelfs leiden tot gewichtstoename. Hier zijn vijf gewichtsverliesfouten die je niet kunt veroorloven om te maken.

1. 's avonds laat eten

Snacken 's avonds laat kan uw gewichtsverlies vooruitgang belemmeren. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Murcia in Spanje toonde aan dat late avond eters aanzienlijk minder gewicht verloren dan deelnemers aan de studie die hun hoofdmaaltijd eerder op de dag namen.

2. Jezelf beroven van de slaap

Niet genoeg slapen maakt het veel moeilijker om gewicht te verliezen. Wanneer je lichaam van slaap beroofd wordt, heeft dit een negatieve invloed op de hormonale berichtgeving. Individuele slaapbehoeften variëren van persoon tot persoon, maar streef ernaar om elke nacht meer dan zes uur ononderbroken te slapen.

3. Dieet frisdranken drinken

Sommige studies hebben aangetoond dat de kunstmatige zoetstoffen in light frisdrank leiden tot gewichtstoename. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Purdue heeft het verband aangetoond tussen kunstmatige zoetstoffen en gewichtstoename. De kunstmatige zoetstoffen belemmeren het lichaam om de voedselinname te regelen en om verzadiging te meten.

4. Het eten van eiwitten vermijden

Als je eenmaal begonnen bent aan uw gewichtsverliesprogramma is proteïne je beste vriend. De dichtheid van de eiwitbronnen zoals kip, vis en mager rood vlees helpen u om sneller een vol gevoel te krijgen voor een langere tijd. Eiwit helpt je ook om je metabolisme actief te houden, en als je een eiwitrijk dieet combineert met regelmatige krachttraining, kan je nog meer calorieën verbranden.

5. Onrealistische doelstellingen (bv 3 kilo per week verliezen)

Een succesvol gewichtsverliesprogramma is gebaseerd op realiteit. een langzame en gestage manier van gewicht verliezen is de beste. Het lichaam shockeren door te grote hoeveelheden gewicht te verliezen op korte tijd kan een averechts effect hebben. Het kan leiden tot gewichtsverlies plateaus, waardoor u niet in staat bent om verder af te vallen. Mik op 500 gram tot 1 kilo per week en erken dat om dit gewicht er blijvend af te houden u zich moet verbinden tot een programma op lange termijn.

meer info op www.herba365.be of mail naar info@herba365.be voor een persoonlijke wellness coach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten