maandag 14 oktober 2013

3 Tips voor uw gewichtsverlies doelstellingen

Doelstellingen voor gewichtsverlies zijn uiterst belangrijk als u uw streefgewicht snel en gemakkelijk wilt bereiken. Maar een algemene doelstelling zoals "10 kilo afvallen" is te vaag om doeltreffend te zijn. Hieronder staan drie tips die u zou moeten in acht nemen bij het maken van uw gewichtsverlies doelstellingen:


Tip 1 - Verduidelijk uw doel

U wilt afvallen, en u kunt zelfs weten hoeveel u wil afvallen, maar waarom wilt u het gewicht verliezen? Wat doet het voor u als u die kilo's verliest?

Zal u meer energie hebben? Er beter uitzien? U slanker voelen? Een specifieke maat kleding kunnen dragen? Wees duidelijk over wat u echt wil en schrijf het op.

Besteed vervolgens enkele minuten om dit verder te verduidelijken. Waarom is het belangrijk voor u om meer energie te hebben? Wat zal er beter uitzien voor u doen?

Hoe duidelijker u bent over uw ware verlangens, hoe gemotiveerder u zal zijn om actie te ondernemen en het tot een goed einde te brengen.

Tip 2 - Identificeer met welke slechte gewoontes u wil breken

Maak een lijst van de slechte gewoontes waarmee u wil breken. Dit zijn de gewoontes die u verhinderen om uw streefgewicht te bereiken, zoals het eten van veel gefrituurd voedsel, het drinken van teveel frisdrank, geen of te weinig lichaamsbeweging, enz... Wees zo duidelijk mogelijk.

Tip 3 - Identificeer de gewoontes die u wil opbouwen

Maak een lijst van de gewoontes die de slechte gewoontes waarmee u wil breken moeten vervangen. Wilt u meer water drinken per dag? Wil u per dag 30 minuten joggen? Wil u de porties verminderen?

Wanneer u uw doelstellingen zo detailleert, dan krijgt u een krachtig beeld van wat u wil bereiken en wordt het gemakkelijker om geconcentreerd en gemotiveerd te blijven. Dan hoeft u alleen maar een dagelijks actieplan te maken en de stappen te zetten die u zullen helpen om uw doelen te bereiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten